JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ofertă de plată urmată de consemnațiune. Contestarea încheierii executorului judecătoresc. Competenţă teritorială

13 nov. 2019
Vizualizari: 162
  • NCPC: art. 1010

Potrivit art. 1.010 NCPC, cererea de anulare a încheierii privind procedura ofertei urmate de consemnațiune este dată de legiuitor în competența judecătoriei în circumscripția căreia s-a efectuat operațiunea financiară de consemnare a sumei de către debitor la dispoziția creditorului. În aceste condiții, nu are relevanță instanța care a încuviințat executarea silită și nici unde își are sediul debitoarea, întrucât, în situația contestării de către creditor a procedurii ofertei reale urmată de consemnațiune, instanța din circumscripția căreia s-a făcut consemnarea este cea chemată să analizeze condițiile de validitate și de formă ale acestei operațiuni.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 2064 din 13 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ofertă de plată urmată de consemnațiune. Contestarea încheierii executorului judecătoresc. Competență teritorială was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.