JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligația de negociere a salariilor. Discriminare a unui salariat față de ceilalți angajați. Criterii pentru determinarea situațiilor de discriminare. Condiții de acordare a daunelor morale

5 mart. 2018
Vizualizari: 118
  • C. muncii: art. 253
  • C. muncii: art. 5

Negocierea presupune comunicarea de date și informații între părți în scopul de a ajunge la un acord asupra unei probleme, cu alte cuvinte, în speță, presupune discuții în vederea stabilirii cuantumului salariului apelantei, ceea ce implică un acord de voință al părților. În consecință, nu se poate dispune obligarea angajatorului la a stabili salariul la nivelul maxim indicat de apelantă, întrucât instanța nu poate substitui voința angajatorului. De asemenea, angajatorul nu are o obligație în sensul stabilirii cuantumului maxim al salariului, ci numai de a stabili valoarea acestuia în limitele prevăzute de contractul colectiv de muncă, obligație îndeplinită în speță.

(Curtea de Apel București, s. a VII-a privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 1017 din 5 martie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligația de negociere a salariilor. Discriminare a unui salariat față de ceilalți angajați. Criterii pentru determinarea situațiilor de discriminare. Condiții de acordare a daunelor morale was last modified: iulie 3rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.