JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvenţă. Lipsa efectelor cesiunii de creanţă sub aspectul termenului de declarare a creanţei

16 mai 2016
Vizualizari: 164
  • Legea nr. 85/2014
  • NCPC: art. 186

Cesiunea transmite creanța împreună cu toate accesoriile sale, cesionarul subrogându-se în toate drepturile cedentului. Creditorul T. nu putea însă dobândi, de la cedent, mai multe drepturi decât acesta din urmă avea în legătură cu creanța cesionată, iar cedentul nu mai avea, la data cesiunii, dreptul de a formula cererea de repunere în termen. De asemenea, cesionarul nu poate invoca un drept propriu, de a fi repus în termenul de declarare a creanței, câtă vreme, în calitate de creditor, a fost notificat și avea cunoștință de deschiderea procedurii, formulând în termen o declarație de creanță.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 854 din 16 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Lipsa efectelor cesiunii de creanță sub aspectul termenului de declarare a creanței was last modified: aprilie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.