JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobile preluate în mod abuziv. Notificare depusă la o sucursală a persoanei juridice deţinătoare. Competenţă teritorială

9 mai 2012
Vizualizari: 72
  • Legea nr. 10/2001: art. 26

Art. 26 alin. (3) din Legea nr. 10/2001 instituie o normă de competență teritorială absolută, ce conferă instanței (tribunalului) în a cărei circumscripție se află sediul unității deținătoare, competența de soluționare a contestației formulate împotriva deciziei/dispoziției emise în procedura de soluționare a notificării, normă de competență ce se aplică, pentru identitate de rațiune, și în ipoteza în care se solicită obligarea aceleiași entități să soluționeze notificarea prin emiterea actului administrativ prevăzut de lege.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 3179 din 9 mai 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobile preluate în mod abuziv. Notificare depusă la o sucursală a persoanei juridice deținătoare. Competență teritorială was last modified: iunie 8th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.