JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre judecătorească. Cerere de îndreptare eroare materială vizând cheltuielile de judecată acordate. Condiţii şi efecte

19 ian. 2012
Vizualizari: 422
  • C. proc. civ.: art. 281 alin. (1)

Cererea de obligare la plata cheltuielilor de judecată nu se circumscrie în categoria erorilor materiale sau omisiunilor, obligarea părții la o altă sumă decât cea prevăzută în dispozitivul hotărârii neputând fi efectuată prin procedura remedierii pe calea prevăzută de art. 281 C. proc. civ., cu atât mai mult cu cât la data pronunțării încheierii prin care s-a dispus îndreptarea erorii materiale nu erau depuse înscrisurile justificative care să dovedească efectuarea acestora.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 109 din 19 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre judecătorească. Cerere de îndreptare eroare materială vizând cheltuielile de judecată acordate. Condiții și efecte was last modified: august 2nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.