JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contractul individual de muncă. Perioada de probă. Prelungirea duratei prin voinţa unilaterală a angajatorului

26 ian. 2017
Vizualizari: 88
  • C. muncii: art. 17
  • C. muncii: art. 31
  • C. muncii: art. 8

Codul muncii reglementează perioada de probă, ca modalitate de verificare a aptitudinilor salariatului. Această perioadă nu se prezumă și nici nu constituie un act unilateral al angajatorului, ci trebuie prevăzută expres în contract [art.17 alin. (3) lit. n), combinat cu art. 17 alin. (4)].
Legea prevede o durată maximă a perioadei de probă, însă durata efectivă este stabilită de angajator, cu acordul salariatului.
Prelungirea duratei perioadei de probă, printr-un act de voință unilaterală a angajatorului nesocotește principiul consensualității și al bunei-credințe ce guvernează raporturile de muncă.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 68 din 26 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contractul individual de muncă. Perioada de probă. Prelungirea duratei prin voința unilaterală a angajatorului was last modified: iunie 25th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.