JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de vânzare – cumpărare cu discount încheiat în perioada de observaţie. Nulitate. Inaplicabilitatea dispoziţiilor art. 49 din Legea nr. 85/2006

8 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 33
  • Legea nr. 85/2006

Sintagma „desfășurarea normală a activității curente” se referă la activitățile curente din perioada de observație, precum o activitate normală în urmărirea derulării contractelor potrivit obiectului de activitate al debitorului, efectuarea de încasări și plăți aferente acestor contracte și asigurarea finanțării capitalului de lucru pentru desfășurarea activității de zi cu zi a societății.
Vânzarea –cumpărarea cu discount, deci cu reducerea prețului față de prețul practicat pe piață pentru același tip de produs, încheiată ulterior momentului deschiderii procedurii, în perioada de observație reprezintă un contract nou, ci nu unul în derulare. Prin vânzarea – cumpărarea cu discount nu se asigură capitalul de lucru, deoarece se încalcă principiul maximizării averii debitorului, neobținându-se prețul de piață al produsului, ci unul inferior și se diminuează gajul general al creditorilor.

(Curtea de Apel Craiova, s. a II-a civ., decizia nr. 293 din 8 decembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de vânzare – cumpărare cu discount încheiat în perioada de observație. Nulitate. Inaplicabilitatea dispozițiilor art. 49 din Legea nr. 85/2006 was last modified: aprilie 8th, 2022 by Redacția ProLege
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.