JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de leasing. Poliţă de asigurare a bunului închiriat. Producerea riscului asigurat. Calitate procesuală activă în promovarea acţiunii în daune

12 ian. 2011
Vizualizari: 39
  • C. civ.: art. 969-970

În situația promovării unei acțiuni în despăgubiri, utilizatorul – parte în contractul de leasing – nu are legitimitate procesuală, în condițiile în care finanțatorul nu a cesionat drepturile derivând din contract și nici nu l-a împuternicit pe acesta să promoveze o acțiune în despăgubiri împotriva societății de asigurări, finanțatorul fiind beneficiarul poliței de asigurare și titularul acțiunii în despăgubire.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 77 din 12 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de leasing. Poliță de asigurare a bunului închiriat. Producerea riscului asigurat. Calitate procesuală activă în promovarea acțiunii în daune was last modified: septembrie 3rd, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.