JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de ipotecă. Executare silită. Fideiusiune. Acţiune în regres a garantului ipotecar

19 mai 2022
Vizualizari: 64
  • C. civ.: art. 1108
  • C.civ.: 1864
  • C.civ.: art. 1109

Câtă vreme garantul ipotecar a plătit o sumă de bani pentru altul, potrivit art. 1108 pct. 3 C.civ., subrogarea acestuia presupune înlocuirea creditorului inițial strict pentru sumele care au fost încasate de către acesta și nu și pentru alte daune-interese, a căror solicitare presupune temeiuri de drept diferite – cum ar fi răspunderea civilă delictuală.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 1127 din 19 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de ipotecă. Executare silită. Fideiusiune. Acțiune în regres a garantului ipotecar was last modified: noiembrie 4th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.