JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de împrumut ipotecar încheiat de o persoană sub identitate falsă, pe numele reclamantului. Poziţia reclamantului faţă de act. Admisibilitatea probării lipsei consimţământului, a lipsei ilicitării, şi imoralităţii cauzei prin orice mijloc de probă

28 apr. 2010
Vizualizari: 44
  • C. civ.: art. 948

Inexistența și falsitatea cauzei se pot dovedi prin probarea lipsei unui elemente esențial la încheierea actului ori prin a dovedi că altul a fost motivul determinant al încheierii actului juridic.
Imoralitatea și ilicitatea cauzei pot fi dovedite cu orice mijloc de proba admis de lege, indiferent dacă în înscrisul constatator cauza este sau nu prevazută. Prin urmare, se impune administrarea tuturor probelor admisibile pentru a se stabili motivul real al încheierii contractului.

(Curtea de Apel Craiova, secția civilă, decizia nr. 617 din 28 aprilie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de împrumut ipotecar încheiat de o persoană sub identitate falsă, pe numele reclamantului. Poziția reclamantului față de act. Admisibilitatea probării lipsei consimțământului, a lipsei ilicitării, și imoralității cauzei prin orice mijloc de probă was last modified: august 20th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.