JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de cesiune de creanță încheiat cu o persoană care nu avea calitatea de proprietar al terenului expropriat. Lipsa calității de persoană îndreptățită de a solicita despăgubiri

25 nov. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 84
  • Legea nr. 198/2004: art. 5

Sintagmele menționate în alin. (1) și alin.(5) ale art. 5 al Legii nr. 198/2004, „orice persoană care justifică un interes legitim” sau „persoane aparent îndreptățite”, trebuie interpretate în litera și spiritului legii, în ansamblul ei. Astfel, nu are calitatea de persoană îndreptățită de a solicita despăgubiri pentru un imobil expropriat, neputându-se prevala de dispozițiile cuprinse în art. 5 din Legea nr. 198/2004, persoana care a dobândit printr-un act de cesiune un drept de creanță cu privire la terenul expropriat, cesionarul cumpărând la rândul său dreptul de creanță de la persoane care nu erau proprietarele terenului cu privire la care au făcut acest act de dispoziție, întrucât, deși formulaseră cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, le-a fost respinsă acțiunea având ca obiect punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate asupra terenului.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 8378 din 25 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de cesiune de creanță încheiat cu o persoană care nu avea calitatea de proprietar al terenului expropriat. Lipsa calității de persoană îndreptățită de a solicita despăgubiri was last modified: iulie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.