JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de asociere în participaţiune încheiat cu încălcarea limitelor capacităţii de folosinţă a persoanei juridice. Consecinţe

9 iun. 2015
Vizualizari: 146
  • Decretul nr. 31/1954: art. 34
  • Legea nr. 69/2000: art. 79 alin. (1)
  • Legea nr. 69/2000: art. 80 alin. (10)
  • Legea nr. 71/2011: art. 102 alin. (1)
  • Legea nr. 71/2011: art. 3
  • Legea nr. 71/2011: art. 4

Sunt încălcate limitele capacității de folosință în cazul încheierii de către o persoană juridică – instituție publică – a unui contract de asociere în participațiune, care nu servește la realizarea obiectului său de activitate și a scopului pentru care a fost înființată, prin care a fost stabilită posibilitatea transferului unei părți însemnate din baza sa materială către celălalt asociat – societate comercială, fără a se ține seama de dispozițiile legale care reglementează destinația și regimul juridic al bunurilor sale de care mu poate dispune liber, precum o persoană juridică cu capital privat, fiind corectă soluția instanței de anulare a contractului astfel încheiat.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1578 din 9 iunie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de asociere în participațiune încheiat cu încălcarea limitelor capacității de folosință a persoanei juridice. Consecințe was last modified: aprilie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.