JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestaţie la executare. Cauză de micşorare a pedepsei. Instanţa competentă

13 mai 2011
Vizualizari: 51
  • C. proc. pen.: art. 460
  • C. proc. pen.: art. 461 alin. (1) lit. d)

În cazul în care, după transferarea persoanei condamnate în vederea executării pedepsei închisorii în România, aceasta invocă, pe calea contestației la executare, în temeiul art. 461 alin. (1) lit. d) C. proc. pen., o cauză de micșorare a pedepsei – constând în reducerea pedepsei prin scăderea zilelor de închisoare rezultate din transformarea amenzii în închisoarea, întrucât pedeapsa amenzii a fost anulată – instanța competentă se stabilește potrivit art. 460 C. proc. pen. În acest caz, competența de soluționare a cauzei nu aparține Curții de apel București, întrucât persoana condamnată nu solicită conversiunea condamnării.

(I.C.C.J., secția penală, Încheierea nr. 728 din 13 mai 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație la executare. Cauză de micșorare a pedepsei. Instanța competentă was last modified: octombrie 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.