JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație formulată împotriva procesului-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanțelor bugetare. Invocarea unor motive de nelegalitate ce nu vizează temeiul măsurii de recuperare a sprijinului financiar acordat în baza contractului de finanțare. Consecințe

29 nov. 2018
Vizualizari: 224
  • O.U.G. nr.66/2011: art. 48
  • O.U.G. nr.66/2011: art.47 alin. (1) litera c) şi alin. (2)

Contestația formulată împotriva procesului-verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare se soluționează în limitele învestirii și în raport de motivele de fapt și de drept pe care autorul contestației trebuie să le precizeze. Prin urmare, autoritatea de soluționare a contestației formulate împotriva titlurilor de creanță menționate de art. 46 din O.U.G. nr. 66/2011 se pronunță cu respectarea principiului disponibilității, nefiind în măsură a examina legalitatea titlului de creanță pentru alte motive decât cele precizate de contestator.
În situația în care criticile contestatorului nu vizează constatările și măsurile concrete, care au condus la emiterea procesului verbal de constatare a neregulilor, acest titlu de creanță devine definitiv, instanța de judecată neputând anula procesul-verbal de constatare a neregulii și de stabilire a creanței bugetare pentru alte motive decât cele care au determinat organul emitent să rețină existența unei nereguli și a unei creanțe bugetare în consecința acestei nereguli.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 4225 din 29 noiembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație formulată împotriva procesului-verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare. Invocarea unor motive de nelegalitate ce nu vizează temeiul măsurii de recuperare a sprijinului financiar acordat în baza contractului de finanțare. Consecințe was last modified: iulie 11th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.