JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența teritorială a cererii de încuviințare a executării ipotecii mobiliare prin vânzarea bunului ipotecat

1 feb. 2018
Vizualizari: 123
  • NCC: art. 2445
  • NCPC: art. 651

În cazul cererii de încuviințare a executării ipotecii mobiliare prin vânzarea bunului ipotecat, bun mobil (autovehiculul), competența aparține judecătoriei în a cărei circumscripție își are domiciliul sau, după caz sediul, creditorul. Se instituie astfel o derogare de la regula generală privind instanța de judecată competentă să soluționeze cererea de încuviințare a executării silite, prevăzută de art. 651 C. proc. civ., care se referă la instanța de la domiciliul sau, după caz, sediul debitorului.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 337 din 1 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența teritorială a cererii de încuviințare a executării ipotecii mobiliare prin vânzarea bunului ipotecat was last modified: iulie 9th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.