JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Clauze abuzive în contractele de credit. Competenţa materială a instanţei

3 iun. 2011
Vizualizari: 131
  • C. proc. civ.: art. 2 pct. 1 lit. a)

A pretinde că acțiunea reclamanților, care practic urmărește contracararea lipsirii de efecte a contractului de credit inițial, generator de consecințe patrimoniale, nu ar avea caracter evaluabil în bani, echivalează cu ignorarea naturii a însuși dreptului pe care aceasta se fundamentează, care este un drept personal, cu conținut economic.

(Curtea de Apel Suceava, s. com., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 219 din 3 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Clauze abuzive în contractele de credit. Competența materială a instanței was last modified: iulie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.