JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerința existenței unei legături între soluționarea excepției de neconstituționalitate și soluționarea cererii de revizuire

3 iul. 2017
Vizualizari: 93
  • Legea nr. 47/1992: art. 29
  • NCPC: art. 488
  • NCPC: art. 509

Fiind învestită de către reclamant cu solicitarea de sesizare a Curții Constituționale, pentru ca aceasta să se pronunțe asupra neconformității cu legea fundamentală a unor prevederi legale, Curtea de Apel Pitești a apreciat că nu sunt îndeplinite cerințele art. 29 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 pentru a da curs unui asemenea demers.
Instanța de revizuire a reținut că nu este îndeplinită cerința existenței unei legături între soluționarea excepției de neconstituționalitate și soluționarea cererii de revizuire, din perspectiva motivului de retractare invocat. Astfel, era necesar ca soluționarea excepțiilor să aibă legătură cu soluționarea prezentei cauze, respectiv revizuire, iar nu cu un litigiu anterior pe care revizuentul l-a avut, pe fondul cauzei, întrucât excepțiile formulate vizează chestiuni ce țin de judecata în fond.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1162 din 3 iulie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerința existenței unei legături între soluționarea excepției de neconstituționalitate și soluționarea cererii de revizuire was last modified: martie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.