JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de retrocedare a unui imobil formulată în temeiul O.U.G. nr. 94/2000. Condiţie de admisibilitate

5 apr. 2011
Vizualizari: 96
  • O.U.G. nr. 94/2000: art. 1

O condiție esențială de admisibilitate a cererii de restituire a unui imobil, formulată în temeiul O.U.G. nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, este aceea ca imobilul solicitat să se fi aflat în proprietatea cultului religios la momentul preluării abuzive.
În situația în care la momentul preluării, proprietarul imobilului era o societate comercială la care cultul religios a avut calitatea de acționar, această condiție nu este îndeplinită, caracterul imperativ al dispozițiilor art. 1 din OUG nr. 94/2000 nepermițând extinderea obiectului acestuia de reglementare la alte persoane decât cele expres prevăzute în conținutul său, respectiv cultele religioase.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 1980 din 5 aprilie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de retrocedare a unui imobil formulată în temeiul O.U.G. nr. 94/2000. Condiție de admisibilitate was last modified: iulie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.