JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Autorizaţie de construcţie. Legalitatea emiterii actului administrativ – autorizaţie de construcţie, în condiţiile existenţei unui litigiu privind terenul aferent construcţiei

26 ian. 2012
Vizualizari: 335
  • Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 (aprobate prin O.M.D.R.L. nr. 839/2009): art. 46 alin. (4)

Condiția legală necesară și suficientă privind notarea în cartea funciară a litigiului existent la data emiterii autorizației de construcție a fost îndeplinită, existența ca atare a litigiului neimpietând asupra eliberării autorizației de construcție. De altfel, din acest motiv este prevăzută și responsabilitatea autorității emitente (alături de solicitant) în eliberarea autorizației de construcție în această situație a notării litigiului în cartea funciară.

(Curtea de Apel Suceava, s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 360 din 26 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Autorizație de construcție. Legalitatea emiterii actului administrativ – autorizație de construcție, în condițiile existenței unui litigiu privind terenul aferent construcției was last modified: august 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.