JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Aplicarea criteriului valoric pentru stabilirea instanţei competente material a soluţiona acţiunea având ca obiect desfiinţarea unor acte de reconstituire a dreptului de proprietate privată

27 mart. 2019
Vizualizari: 150
  • NCPC: art. 104
  • OUG nr. 80/2013: art. 31

Determinarea instanței competente material în cazul cererilor imobiliare se face doar prin raportare la dispozițiile art. 104 C.proc.civ., nu și la prevederile art. 31 alin. (2) din O.U.G. nr. 80/2013, întrucât acestea din urmă nu instituie reguli speciale de competență, ci cuprind norme de stabilire a cuantumului taxei judiciare de timbru. Nu este permisă aplicarea prin analogie a dispozițiilor din materia taxelor judiciare de timbru în domeniul stabilirii instanței competente material în funcție de criteriul valoric, cu atât mai mult cu cât Codul de procedură civilă prevede reguli exprese.

(Curtea de Apel București, s. a III-a civ., decizia nr. 37 din 27 martie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Aplicarea criteriului valoric pentru stabilirea instanței competente material a soluționa acțiunea având ca obiect desființarea unor acte de reconstituire a dreptului de proprietate privată was last modified: iulie 17th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.