JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în revendicare. Rectificare de carte funciară. Drept de administrare. Amenajare piscicolă. Construcţie hidrotehnică. Domeniul public al statului. Situaţie de fapt

8 iun. 2022
Vizualizari: 52
  • Legea nr. 7/1996: art. 56

Deși, de principiu, este corectă statuarea din apel în sensul că înscrierea dreptului de administrare asupra imobilului în cartea funciară nu este constitutivă de drepturi, potrivit art. 56 din Legea nr. 7/1996, în vigoare la data înscrierii dreptului de administrare al reclamantei în cartea funciară, respectiv a prevederilor art. 56 din Legea nr. 71/2011, ci doar asigură opozabilitatea față de terți a dreptului înscris, în ceea ce privește analiza comparativă a titlurilor exhibate de părțile litigante, silogismul judiciar expus de către instanța de apel nu explicitează, într-o manieră adecvată, impusă de circumstanțele particulare ale pricinii și în același timp, coerentă, concluzia acestei instanțe referitoare „preferabilitatea” dreptului pârâtei, ignorându-se, totodată, apărările reclamantei sub acest aspect, deși acestea necesitau un răspuns specific și explicit în considerentele hotărârii.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 1263 din 8 iunie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare. Rectificare de carte funciară. Drept de administrare. Amenajare piscicolă. Construcție hidrotehnică. Domeniul public al statului. Situație de fapt was last modified: noiembrie 10th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.