JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în restituirea sumelor de bani consemnate pe seama statului (cauţiune). Prescripţie

10 feb. 2011
Vizualizari: 134
  • C. proc. civ.: art. 723^1
  • Decretul nr. 167/1958: art. 23

În mod greșit a fost soluționată excepția prescripției dreptului la acțiune, față de natura juridică a cauțiunii de garanție legală, cauțiunea depusă în baza normelor legale fiind exceptată potrivit alin. (3) al art. 23 din Decretul nr. 167/1958 de la aplicarea dispozițiilor alin. (1) și (2) ale aceluiași articol, astfel că a reține prescriptibilitatea cererii ar însemna că deponentul proprietar ar rămâne lipsit pentru totdeauna de suma constituită drept garanție, soluție inadmisibilă, lipsită de orice rațiune.

(I.C.C.J., s. com., decizia nr. 617 din 10 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în restituirea sumelor de bani consemnate pe seama statului (cauțiune). Prescripție was last modified: iulie 27th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.