JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în despăgubiri. Interpretarea dispoziţiilor art. 21 din Legea nr. 132/2017 în privința penalităţilor de întârziere datorate de asigurător. Condiţii de acordare

22 iun. 2022
Vizualizari: 37
  • Legea nr. 132/2017: art. 21 alin. (1)-(2) alin. (5)
  • Norma A.S.F. nr. 20/2017

Introducerea acțiunii în despăgubiri înainte de împlinirea termenului de 30 de zile pentru soluționarea amiabilă a cererii de despăgubire împiedică sancționarea asigurătorului sub forma obligării sale la plata penalităților de întârziere instituite de art. 21 alin. (5) din Legea nr. 132/2017, întrucât, în această situație, nu se mai poate reține neîndeplinirea de către asigurător a obligațiilor prevăzute de art. 21 alin. (1)-(2) din același act normativ.

(ICCJ, Secția a II-a civilă, decizia nr. 1585 din 22 iunie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în despăgubiri. Interpretarea dispozițiilor art. 21 din Legea nr. 132/2017 în privința penalităților de întârziere datorate de asigurător. Condiții de acordare was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.