JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune formulată împotriva refuzului Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor și Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților de a emite titlul de despăgubiri stabilite prin dispoziție emisă de primar în temeiul Legii nr. 10/2001. Natura litigiului. Competență materială

13 ian. 2012
Vizualizari: 58
  • Legea nr. 10/2001: art. 26
  • Legea nr. 247/2005 Titlul VII: art. 16
  • Legea nr. 247/2005 Titlul VII: art. 19
  • Legea nr. 554/2004: art. 2

Instanța competentă să soluționeze acțiunea prin care s-a solicitat obligarea Comisei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor și a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților să emită titlul de despăgubire până la concurența sumei reprezentând cuantumul despăgubirilor propuse prin dispoziție a primarului emisă în baza Legi nr. 10/2001, este secția de contencios administrativ și fiscal a curții de apel în a cărei rază teritorială se află domiciliul reclamantului, întrucât o astfel de cerere de chemare în judecată nu vizează o simplă obligație de a face, prevăzută de legea specială în sarcina autorităților sus menționate, care să atragă competența de soluționare a cauzei în favoarea instanței civile, ci obligarea unei autorități administrative publice centrale de a îndeplini o obligație în legătură cu un act administrativ.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 153 din 13 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune formulată împotriva refuzului Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor și Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților de a emite titlul de despăgubiri stabilite prin dispoziție emisă de primar în temeiul Legii nr. 10/2001. Natura litigiului. Competență materială was last modified: septembrie 10th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.