JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune de partaj succesoral formulată de o persoană al cărui autor nu a acceptat succesiunea părintelui său. Consecinţe

22 nov. 2010
Vizualizari: 55
  • C. civ.: art. 689
  • C. civ.: art. 700

În ipoteza în care un succesibil nu-și exercită dreptul de opțiune în termenul prevăzut de art. 700 C. civ. (6 luni de la deschiderea moștenirii), potrivit regulilor aplicabile prescripției extinctive se stinge dreptul de a accepta moștenirea și odată cu acest drept se stinge – cu efect retroactiv – și titlul său de moștenitor, el devenind străin de succesiune. Prin urmare, stingerea prin prescripție a dreptului de opțiune atrage stingerea vocației succesorale.

(Curtea de Apel Ploiești, secția civilă, decizia nr. 1556 din 22 noiembrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune de partaj succesoral formulată de o persoană al cărui autor nu a acceptat succesiunea părintelui său. Consecințe was last modified: octombrie 26th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.