JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ 1) Act administrativ cu caracter normativ. Analiza efectelor neintroducerii acțiunii în anulare în termenul de 6 luni de la data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă. 2) Reactualizarea delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare. Obligația respectării principiului continuității. Lipsa de relevanță juridică a acordurilor încheiate în regim de drept privat

8 iun. 2021
Vizualizari: 41
  • Legea nr. 103/1996: art. 46
  • Legea nr. 554/2004: art. 11 alin. (4)
  • Legea nr. 554/2004: art. 7 alin. (1^1)

1) În raport cu dispozițiile art. 7 alin. (1^1) coroborate cu cele ale art. 11 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, este lipsită de fundament interpretarea potrivit căreia o plângere prealabilă neurmată în termen de 6 luni de formularea acțiunii în contencios administrativ ar atrage decăderea/prescripția din dreptul de a formula, la o dată ulterioară, cu urmarea procedurii plângerii prealabile, o acțiune în anularea actului administrativ normativ.
2) Singurul criteriu prevăzut de Legea nr. 103/1996 pentru operațiunea de reactualizare a delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare, de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, este principiul continuității, prevăzut de art. 46 din această lege. Cum aplicarea acestui principiu presupune respectarea limitelor fondurilor de vânătoare vecine din perioada anterioară (1980-2002), iar legea nu cuprinde dispoziții care să se refere la rearondarea unor suprafețe din fondurile de vânătoare în raport cu acordul gestionarilor acestor fonduri, în mod corect prima instanța a reținut că acordurile încheiate între două asociații de vânătoare cu privire la limita dintre fondurile de vânătoare vecine pe care acestea le gestionează nu au relevanță juridică în realizarea operațiunii de delimitare a respectivelor fonduri, dispozițiile art. 969 din vechiul Cod civil referitoare la forța obligatorie a contractului părților negăsindu-și aplicarea în acest caz.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 3473 din 8 iunie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ 1) Act administrativ cu caracter normativ. Analiza efectelor neintroducerii acțiunii în anulare în termenul de 6 luni de la data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă. 2) Reactualizarea delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare. Obligația respectării principiului continuității. Lipsa de relevanță juridică a acordurilor încheiate în regim de drept privat was last modified: noiembrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.