Acţiune în răspundere civilă pentru repararea daunelor cauzate prin acte de concurenţă neloială. Termenul de prescripţie aplicabil

21 mart. 2013
Vizualizari: 93
  • Legea nr.11/1991: art. 12

Dreptul la acțiune în concurență neloială se prescrie în termen de un an de la data la care păgubitul a cunoscut sau ar fi trebuit să cunoască dauna și pe cel care a cauzat-o, dar nu mai târziu de 3 ani de la data săvârșirii faptei.
Termenul de 3 ani instituit în teza finală a art. 12 din Legea nr. 11/1991 nu are natura unui termen de prescripție, ci este un termen de decădere în cadrul căruia păgubitul trebuie să facă demersuri pentru identificarea persoanei care a cauzat dauna.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 1198 din 21 martie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Acțiune în răspundere civilă pentru repararea daunelor cauzate prin acte de concurență neloială. Termenul de prescripție aplicabil was last modified: martie 2nd, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.