Susțineri privind încălcarea efectului pozitiv al autorităţii de lucru judecat. Respingerea cererii de revizuire

7 dec. 2023
Vizualizari: 136
  • NCPC: art. 509 alin. (1) pct. 8
  • NCPC: art. 513 alin. (3)

Prin cererea înregistrată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția I civilă la 17 mai 2022, sub nr. x/2022, revizuenții A., B. și C. au formulat cerere de revizuire împotriva deciziei civile nr. 2236 din 27 octombrie 2021, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, secția I civilă, prin care au solicitat anularea deciziei ce face obiect al revizuirii și trimiterea cauzei pentru rejudecarea recursului pentru motivul prevăzut de art. 509 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ.

Prealabil dezvoltării motivului de revizuire, revizuenții au solicitat repunerea în termenul de revizuire, arătând că motivele prezentei cereri se raportează la considerentele hotărârii, astfel că până la momentul comunicării deciziei nu aveau posibilitatea obiectivă de a expune argumentele în susținerea cererii. Această ultimă cerere a fost soluționată în ședința publică din data de 18.05.2022.

În motivarea cererii de revizuire, revizuenții au arătat că cele două decizii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție – decizia nr. 1839 din 07 octombrie 2016 și, respectiv decizia nr. 2236 din 27 octombrie 2021 – sunt contradictorii în ceea ce privește necesitatea și eficiența procedurii administrative prevăzute de Legea nr. 18/1991.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1095 din 18 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Susțineri privind încălcarea efectului pozitiv al autorității de lucru judecat. Respingerea cererii de revizuire was last modified: decembrie 7th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.