Ministerul Culturii. Proiect: Ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor scheme de ajutor de stat și de minimis pentru relansarea sectorului cultural

27 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 95

Potrivit paginii oficiale (www.cultura.ro), Ministerul Culturii a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordonanță de urgență privind instituirea unor scheme de ajutor de stat și de minimis pentru relansarea sectorului cultural.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordonanței:

Art. 1 – (1)Prin prezenta ordonanță de urgență se instituie Schema de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural și Schema de ajutor de minimis pentru susținerea sectorului cultural.

(2) Schemele de ajutor de stat și de minimis sunt prevăzute în anexele nr. 1 și nr. 2, care fac parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.

(3) Obiectivul Schemelor de ajutor de stat și de minimis este susținerea sectorului cultural afectat de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

(4) Schemele de ajutor de stat și de minimis pentru susținerea sectorului cultural se aplică pe teritoriul României.

Campanie Craciun UJmag 2020

(5) Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului este furnizorul și administratorul Schemelor de ajutor de stat și de minimis pentru susținerea sectorului cultural.

(6) Condițiile de acordare a finanțării și monitorizare a utilizării acesteia se vor detalia în Ghidurile solicitantului ce vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Culturii.

Art. 2 – (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, suma totală alocată Schemei de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural, este de 161.200.000 lei și va fi suportată în proporție de 85% din fonduri externe nerambursabile (POC 2014-2020) și diferența de la bugetul de stat.

(2) Din bugetul prevăzut la alin. (1), 145.050.000 lei reprezintă buget alocat schemei de ajutor de stat, iar diferența reprezintă cheltuieli de management aferente gestionării și implementării Schemei de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural.

(3) Acordarea ajutorului de stat pentru susținerea sectorului cultural se va face cu respectarea criteriilor privind ajutorul de stat stipulate în Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei Europene din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, modificat prin Regulamentul (UE) nr. 1.084/2017 și prin Regulamentul (UE) 2020/972 al Comisiei, denumit în continuare Regulament de exceptare în bloc.

(4) Acordarea de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural este exceptată de la obligația de notificare prevăzută la articolul 108 alineatul (3) către Comisia Europeană în conformitate cu prevederile Regulamentul Comisiei Europene nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratat.

De asemenea, propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii, pot fi transmise, în scris, pe adresa Ministerului Culturii, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 8 februarie 2021.

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, precum și la nota de fundamentare și anexa nr. 1 și nr. 2, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Culturii. Înființarea grupului de lucru pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe

Ministerul Culturii. Proiect: Ordonanță de urgență privind instituirea unor scheme de ajutor de stat și de minimis pentru relansarea sectorului cultural was last modified: ianuarie 27th, 2021 by Redacția ProLege
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter