JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ TVA. Depăşire plafon de scutire. Înregistrarea cu întârziere ca plătitor de TVA

20 dec. 2010
Vizualizari: 70
  • C. fisc.: art. 152

Articolul 152 alin. (6) C. fisc. și pct. 62.2 din H.G. nr. 44/2004 stipulează expres obligația organului fiscal de a solicita plata la buget a TVA pe care persoana impozabilă ar fi avut obligația să o colecteze, pe perioada de la depășirea plafonului de scutire, până la data înregistrării cu întârziere ca plătitor de TVA, fără a recunoaște dreptul de a deduce TVA-ul decât limitat la bunuri de natura stocurilor și bunuri de natura mijloacelor fixe. Dreptul de a deduce TVA aferent achizițiilor de mărfuri și pentru aceea perioadă s-a reglementat doar începând cu 1 ianuarie 2010.

(Curtea de Apel Alba Iulia, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2605 din 20 decembrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ TVA. Depășire plafon de scutire. Înregistrarea cu întârziere ca plătitor de TVA was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.