JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecăţii cauzei pentru lipsa nejustificată a părţilor. Înţeles

2 mart. 2011
Vizualizari: 50
  • C. proc. civ.: art. 242 alin. (1) pct. 2

Deși notele scrise exprimând poziția procesuală a reclamantei față de excepțiile opuse în apărare de pârâți existau în dosar la strigarea pricinii, în încheierea de ședință nu este menționată depunerea acestora prin compartimentul de registratură, iar instanța nu le-a luat în examinare, ceea ce semnifică lipsa sa de preocupare pentru stadiul judecății și aplicarea formală a dispozițiilor referitoare la suspendare doar ca efect al absenței fizice a părților ori a reprezentanților lor, la apelul nominal făcut de grefierul de ședință. Această modalitate de aplicare a normelor imperative ale art. 242 pct. 2 C. proc. civ. este contrară voinței legiuitorului care nu înfățișarea fizică a părților a avut-o în vedere la edictarea textului legal ci conduita lor procesuală, constând în preocuparea efectivă pentru cursul judecății, sancționând cu întreruperea acestuia prin suspendare, tocmai lipsa de diligență și de atitudine pentru continuarea procesului.

(Curtea de Apel Timișoara, secția conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 451 din 2 martie 2011


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecății cauzei pentru lipsa nejustificată a părților. Înțeles was last modified: august 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.