JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecății apelului ca urmare a neîndeplinirii de către intimat a unei obligații stabilită în sarcina sa de către instanță. Nelegalitate

8 mart. 2016
Vizualizari: 86
  • NCPC: art. 242 alin. (1)
  • NCPC: art. 482
  • NCPC: art. 488

Cazul particular de suspendare facultativă a judecății, reglementat de dispozițiile art. 242 alin. (1) NCPC, constituie o sancțiune procedurală, instituind condiția culpei reclamantului pentru neîndeplinirea unor obligații stabilite în sarcina sa în cursul judecății, iar corespondentul acestuia în faza apelului, cu aplicarea art. 482 C.proc.civ., este apelantul. Prin urmare, în condițiile în care culpa procesuală în neîndeplinirea obligațiilor impuse de către instanță aparține intimatului, nu sunt incidente dispozițiile cuprinse în art. 242 alin. (1) C.proc.civ.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 498 din 8 martie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea judecății apelului ca urmare a neîndeplinirii de către intimat a unei obligații stabilită în sarcina sa de către instanță. Nelegalitate was last modified: aprilie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.