JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea executării actului administrativ. Aplicabilitatea recomandărilor emise de Consiliul Europei

8 apr. 2010
Vizualizari: 65
  • Legea nr. 554/2004: art. 14-15
  • Recomandarea nr. 89/8/1989 a CM din cadrul Consiliului Europei

Consiliul Europei, prin recomandările emise, a impus statelor membre ca prin normele sale interne să asigure părților îndreptățite o protecție jurisdicțională provizorie pentru a se evita producerea unor prejudicii ireparabile pe care echitatea îl impune a fi evitat în măsura posibilului; simpla existență a recomandării nu obligă instanța competentă ca în mod automat și necondiționat să dispună suspendarea executării actului administrativ, fiind necesar ca pentru obținerea protecției jurisdicționale să se facă dovada îndeplinirii cumulative a condițiilor prevăzute de normele de drept interne care transpun în legislația internă stipulațiile recomandării.

(Curtea de Apel Oradea, secția comercială, contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 267 din 8 aprilie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea executării actului administrativ. Aplicabilitatea recomandărilor emise de Consiliul Europei was last modified: august 17th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.