JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Soluționarea procesului într-un termen optim și previzibil. Plângere împotriva încheierii prin care a fost respinsă contestația privind tergiversarea procesului

8 nov. 2017
Vizualizari: 83
  • NCPC: art. 522
  • NCPC: art. 524

Înalta Curte subliniază că această procedură specială, prin care s-a instituit cu caracter de noutate prin noul C. proc. civ., instituția contestației privind tergiversarea procesului, urmărește să dea eficiență dreptului la un proces echitabil, care include durata optimă și previzibilă a procesului. Însă, prin modul de reglementare, legiuitorul a urmărit înlăturarea unor piedici actuale. Or, în speță se constată că lipsa dosarului de fond și pronunțarea asupra cererilor de recuzare de către instanța de apel nu subzistă la momentul soluționării plângerii.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1715 din 8 noiembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Soluționarea procesului într-un termen optim și previzibil. Plângere împotriva încheierii prin care a fost respinsă contestația privind tergiversarea procesului was last modified: aprilie 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.