JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispoziţiile art. 322 pct. 9 din Codul de procedură civilă din 1865. Condiţii şi efecte

25 sept. 2018
Vizualizari: 87
  • C.proc.civ. din 1865: art. 322 pct. 9
  • Convenţie: art. 2

Faptul că prin hotărârea pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pretențiile revizuentelor au fost admise numai în parte nu prezintă relevanță din perspectiva motivului de revizuire prevăzut de art. 322 pct. 9 C. proc. civ. din 1865, din moment ce acestea au avut posibilitatea de a obține în fața instanței europene recunoașterea acelorași pretenții ca și cele deduse judecății în fața instanțelor naționale. Astfel, despăgubirea acordată revizuentelor de către instanța europeană, chiar parțială fiind, are ca efect încetarea/remedierea consecințelor grave ale încălcării constatate, de natură a atrage neîndeplinirea ultimelor două condiții prevăzute de art. 322 pct. 9 C. proc. civ. din 1865.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3597 din 25 septembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 9 din Codul de procedură civilă din 1865. Condiții și efecte was last modified: iulie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.