JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire. Încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale datorată unei hotărâri judecătoreşti

20 iun. 2011
Vizualizari: 95
  • C. proc. civ.: art. 322 pct. 9

Se poate promova calea extraordinară de atac dacă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale datorată unei hotărâri judecătorești, iar consecințele grave ale acestei hotărâri continuă să se producă și nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii, însă hotărârea la care a făcut referire revizuentul este pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg, și nu de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, jurisdicțiile celor două curți sunt diferite, iar litigiile naționale sunt supuse controlului acestor instanțe, în baza unor norme legale diferite, respectiv Legea nr. 30/1994 și Legea nr. 157/2005.

(Curtea de Apel Ploiești s. com. și de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1501 din 20 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire. Încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale datorată unei hotărâri judecătorești was last modified: iulie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.