JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Respingerea acțiunii principale și a cererii de chemare în garanție formulată de pârât. Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată către intervenienții forțați

10 mart. 2016
Vizualizari: 140
  • C.proc.civ. din 1865: art. 274

În contextul în care cererile de chemare în garanție formulate de pârât, au fost respinse ca o consecință a respingerii cererii de chemare în judecată, prevederile art. 274 alin. 1 C.proc.civ. au fost interpretate și aplicate corect de instanță, în sensul obligării pârâtului la plata cheltuielilor de judecată în favoarea chemaților în garanție, având în vedere faptul că raportul juridic de drept procesual s-a legat doar între pârât și terțele persoane chemate în garanție, neexistând un raport juridic procesual direct între reclamant și chemații în garanție, întrucât pretențiile reclamantului nu au vizat obligarea acestora din urmă la o anumită conduită.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 526 din 10 martie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Respingerea acțiunii principale și a cererii de chemare în garanție formulată de pârât. Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată către intervenienții forțați was last modified: aprilie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.