JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Repararea prejudiciului produs prin avarierea unui autoturism ca urmare a stării necorespunzătoare a drumului. Competenţă materială

5 mart. 2010
Vizualizari: 71
  • C. civ.: art. 998-999
  • C. proc. civ.: art. 20
  • O.G. nr. 84/2003: art. 21
  • O.G. nr. 84/2003: art. 40
  • O.G. nr. 84/2003: art. 5
  • O.G. nr. 84/2003: art. 9

Câtă vreme administrarea unui drum poate fi făcută și de către un necomerciant, rezultă că litigiul are caracter civil, caracterul comercial neputând fi dat doar de simpla calitate de comerciant a administratorului drumului.
Răspunderea civilă delictuală poate avea și caracter comercial, dar atunci obligația pe care o are de îndeplinit comerciantul trebuie să fie caracterizată ca fiind comercială, iar nu să poată atrage răspunderea oricărei alte persoane, cum este cazul în speță, aceeași obligație incumbându-i municipiului sau unei persoane fizice.

(Curtea de Apel Cluj, secția civilă, de muncă și asigurări sociale, pentru minori și familie, decizia nr. 5 din 5 martie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Repararea prejudiciului produs prin avarierea unui autoturism ca urmare a stării necorespunzătoare a drumului. Competență materială was last modified: august 17th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.