JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs întemeiat pe dispoziţiile art. 488 alin. (1) pct. 5 NCPC. Condiţii şi efecte

18 oct. 2018
Vizualizari: 113
  • NCPC: art. 194
  • NCPC: art. 200 alin. (4)
  • NCPC: art. 488 alin. (1) pct. 5

În cazul în care în cadrul procedurii de regularizare reclamanta a completat capătul de cerere ce privește beneficiul nerealizat fără a indica în mod expres în cuprinsul cererii completatoare perioada și modul de calcul al sumei solicitate cu acest titlu, făcând, însă, trimitere la documentele anexate cererii prin care tinde la dovedirea pretențiilor sale – din care reies atât perioada de referință, cât și modul de calcul al acesteia -, sunt respectate cerințele art. 194 C. proc. civ. Prin urmare, nu poate fi reținută incidența dispozițiilor art. 488 alin. (1) pct. 5 C.proc.civ., nefiind în prezența încălcării principiului disponibilității și a limitelor învestirii.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 4432 din 18 octombrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs întemeiat pe dispozițiile art. 488 alin. (1) pct. 5 NCPC. Condiții și efecte was last modified: iulie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.