JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs împotriva încheierii prin care se soluţionează o cerere de îndreptare eroare materială. Lipsă de interes

26 ian. 2010
Vizualizari: 72
  • C. proc. civ.: art. 281

Orice demers în justiție, indiferent de forma pe care o îmbracă – cerere de chemare în judecată, cerere de intervenție, cerere reconvențională, exercitarea unei căi de atac etc. trebuie să fie util, să se sprijine pe un interes. Fără interes nu există acțiune. El justifică scopul judecății. Prin exercitarea unei acțiuni sau unei căi de atac pe fundamentul interesului, se tinde la obținerea unui remediu.
Interesul trebuie să fie juridic și legitim, născut și actual, direct și personal.
Interesul reclamantului este actual, dacă există la momentul exercitării căii de atac. Un interes trecut nu poate justifica recursul câtă vreme prin acest recurs nu se poate obține nici un remediu juridic.

(Curtea de Apel Craiova, secția comercială, decizia nr. 77 din 26 ianuarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs împotriva încheierii prin care se soluționează o cerere de îndreptare eroare materială. Lipsă de interes was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.