JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Raport de inspecţie fiscală. Act prin care nu se stabilesc, modifică sau sting drepturi şi obligaţii fiscale. Inspectori neavând legitimaţii actualizate. Consecințe

3 mai 2012
Vizualizari: 108
  • art. 109
  • C. proc. fisc.: art. 88

Raportul de inspecție fiscală nu este un act administrativ fiscal, tipic și nici asimilat conform art. 88 C. proc. fisc. Așa cum arată art. 109 C. proc. fisc., raportul de inspecție fiscală este un act în care se prezintă constatările inspecției din punct de vedere faptic și legal, deci prin el nu se stabilesc, modifică sau sting drepturi și obligații fiscale, rolul său fiind acela de a sta la baza emiterii deciziei de impunere. Ca atare, fiind o operațiune administrativă prealabilă emiterii actului administrativ, raportului de inspecție fiscală nu îi sunt aplicabile prevederile art. 43 și 46 C. proc. fisc., el fiind guvernat de regulile prevăzute la titlul VII din Codul de procedură fiscală.

(Curtea de Apel Cluj, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 3445 din 3 mai 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Raport de inspecție fiscală. Act prin care nu se stabilesc, modifică sau sting drepturi și obligații fiscale. Inspectori neavând legitimații actualizate. Consecințe was last modified: noiembrie 30th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.