JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Promisiune de vânzare-cumpărare. Obligaţia de intabulare a bunului stabilită în sarcina promitentului-cumpărător. Imposibilitatea executării obligaţiei

14 iun. 2012
Vizualizari: 189
  • C. civ.: art. 969

În cazul în care într-o promisiune de vânzare-cumpărare s-a stabilit în sarcina promitentului-cumpărător obligația întocmirii, pe cheltuiala sa, a documentației cadastrale și a înscrierii în cartea funciară a bunului, promitentul-vânzător nu poate refuza încheierea contractului în formă autentică pentru că obligația de intabulare nu a putut fi executată de către promitentul-cumpărător, întrucât intabularea dreptului de proprietate asupra unui bun se poate face numai de către titularul acestui drept, iar nu de către terțe persoane.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 3225 din 14 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Promisiune de vânzare-cumpărare. Obligația de intabulare a bunului stabilită în sarcina promitentului-cumpărător. Imposibilitatea executării obligației was last modified: iunie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.