JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plata cu întârziere a serviciilor de transport pe calea ferată. Acţiune în pretenţii. Competenţa materială

14 dec. 2016
Vizualizari: 87
  • C. com.: art. 3 pct. 13
  • C. com.: art. 56
  • Legea nr. 554/2004

În cazul în care prin acțiunea formulată reclamanta – societate comercială pe acțiuni, cu capital integral de stat care are ca obiect principal de activitate transportul feroviar de călători – nu a solicitat anularea vreunui act administrativ sau recunoașterea unui drept, ci plata dobânzii legale pentru achitarea cu întârziere a serviciilor de transport pe care le-a prestat, natura litigiului este una comercială, în considerarea calității de comerciant a reclamantei, iar nu una de drept administrativ care să atragă competența instanțelor de drept administrativ.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 2126 din 14 decembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plata cu întârziere a serviciilor de transport pe calea ferată. Acțiune în pretenții. Competența materială was last modified: mai 30th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.