JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Personal didactic. Contestare decizie de sancţionare. Procedură

3 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 39
  • Legea nr. 1/2011: art. 280
  • Ordinul M.E.C.T.S. nr. 3866/2012: art. 17-18

Din interpretarea art. 280 alin. (8) din Legea nr. 1/2011, reiese că legiuitorul nu a avut în vedere instituirea unei proceduri prealabile obligatorii, stabilind doar că persoanele sancționate „au dreptul” de a contesta decizia la organul administrativ-jurisdicțional – colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul școlar, prin urmare, doar „facultatea” de a uza de jurisdicția specială administrativă în discuție, ceea ce conduce la concluzia potrivit căreia – de asemenea reținută în considerentele Deciziei nr. 411/04.11.2003 a Curții Constituționale – „caracterul facultativ, prevăzut în prezent de Constituție, permite celui îndreptățit să se adreseze fie organului administrativ-jurisdicțional, fie direct instanței de judecată”.
Prima instanță a asimilat în mod greșit jurisdicția specială administrativă în discuție – care are caracter facultativ, unei proceduri administrative prealabile și obligatorii, concluzionând, în final, că acțiunea ce i-a fost dedusă judecății este inadmisibilă pe motiv că instanța este îndrituită să analizeze doar hotărârea colegiului de disciplină, iar nu în mod direct decizia de sancționare emisă de către angajator.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, s. civ., decizia nr. 147/A din 3 martie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Personal didactic. Contestare decizie de sancționare. Procedură was last modified: iunie 4th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.