JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanţă preşedinţială. Suspendarea efectelor hotărârii AGA de dizolvare a societăţii până la soluţionarea opoziţiei. Condiţii de admisibilitate

24 mai 2016
Vizualizari: 71
  • Legea nr. 31/1990
  • NCPC: art. 997

În cenzurarea cererilor de suspendare fundamentate pe prevederile art. 133 Legea nr. 31/1990, verificările judecătorului se raportează la condițiile impuse de normele de drept comun, respectiv urgență, vremelnicie și neprejudecare fond, situație ce se regăsește în cauză. Judecătorul sesizat în baza prevederilor art. 997 NCPC poate proceda la o verificare sumară a cauzei, fără a extinde limitele cercetării sale; or, stabilirea caracterului cert, lichid și exigibil al creanțelor este fără îndoială atributul instanței învestite cu soluționarea cererii de opoziție.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 916 din 24 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Suspendarea efectelor hotărârii AGA de dizolvare a societății până la soluționarea opoziției. Condiții de admisibilitate was last modified: mai 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.