JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Modificarea acţiunii ulterior primului termen de judecată

27 sept. 2018
Vizualizari: 57
  • Cod de procedură civilă: art. 204
  • Cod de procedură civilă: art. 478 alin. (3)
  • Codul de procedură civilă: art. 22 alin. (6)
  • Codul de procedură civilă: art. 9 alin. (2)

Câtă vreme s a adus o modificare a acțiunii ulterior primului termen de judecată, neexistând acordul pârâtei, în mod corect instanța de fond a constatat decăderea contestatorului din dreptul de a și modifica acțiunea.
Instanța era ținută de cererea inițială, neputându și depăși limitele investirii sale legale. Acțiunea a vizat doar decizia de înființare de debit, contestarea ulterioară a deciziei de revizuire a pensiei, a hotărârii Comisiei Centrale de Contestații, reprezenta o modificare a obiectului și a cauzei deduse judecății. Deși i s a dat contestatorului posibilitatea de a ataca pe cale separată această hotărâre, nu a făcut demersuri în acest sens. Cererile formulate în cuprinsul cererii de apel excedau cadrul procesual și astfel nu au putut fi analizate.

(Curtea de Apel Oradea, Secția I a civilă, decizia civilă nr. 881 din 27 septembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Modificarea acțiunii ulterior primului termen de judecată was last modified: decembrie 29th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.