JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvenţă. Taxă aferentă procedurii. Necuprinderea în planul de distribuţie a TVA-ului încasat la vânzare

26 sept. 2012
Vizualizari: 95
  • art. 123
  • Legea nr. 85/2006
  • pct. 1

TVA nu este o taxă aferentă procedurii în sine, ci un impozit asupra vânzării. TVA nu se plătește pentru a se putea derula procedura insolvenței, ci pentru că este o obligație impusă de legea fiscală pentru livrarea de bunuri/ prestarea de servicii. Obiectul ei nu este deci procedura insolvenței, pentru a se considera că este o taxă impusă de procedură/ o cheltuială cu procedură. Drept consecință, TVA nu se înscrie în distribuția prevăzută de art. 123 din Legea nr. 85/2006.

(Curtea de Apel Pitești, secția a II-a civilă, decizia nr. 1988 din 26 septembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Taxă aferentă procedurii. Necuprinderea în planul de distribuție a TVA-ului încasat la vânzare was last modified: iunie 22nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.