JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvenţă. Suspendarea judecării cauzei în temeiul art. 36 din Legea nr. 85/2006 şi faţă de administratorul debitoarei. Condiţii şi efecte

26 sept. 2019
Vizualizari: 92
  • Legea nr. 85/2006: art. 36

Prin dispozițiile art. 36 din Legea nr. 85/2006, legiuitorul a optat pentru măsura de suspendare a tuturor acțiunilor judiciare, extrajudiciare și a măsurilor de executare silită individuală ce ar afecta averea debitorului pentru a asigura cadrul necesar acoperirii tuturor creanțelor înscrise în procedură, un demers procesual sau de executare silită continuat de un singur creditor putând afecta posibilitatea de acoperire a creanțelor altor creditori, cu afectarea bunului mers al procedurii de insolvență.
Având un caracter de excepție, dispoziția legală este aplicabilă doar în situația debitorului aflat în procedura de insolvență, neputând fi extinsă și asupra altor participanți la procesul în care figurează și acel debitor.
Prin urmare, se încalcă normele de procedură din perspectiva dispoziției de suspendare a judecării cauzei și față de administratorul debitoarei chemat în nume propriu în judecată, temeiul reținut pentru măsura dispusă – art. 36 din Legea nr. 85/2006 – neputând viza decât societatea față de care era deschisă procedura de insolvență.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1500 din 26 septembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Insolvență. Suspendarea judecării cauzei în temeiul art. 36 din Legea nr. 85/2006 și față de administratorul debitoarei. Condiții și efecte was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.