JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobil preluat de statul sovietic ca activ german cu titlu de despăgubire de război în baza hotărârilor Convenţiei de la Potsdam și intrat ulterior în patrimoniul Statului Român, în baza unui titlu valabil, prin cumpărare. Inaplicabilitatea dispozițiilor Legii nr. 10/2001

10 feb. 2024
Vizualizari: 104
  • ============ (INSTANȚA
  • art.2
  • HOTĂRÂREA)
  • Legea nr. 10/2001: art. 1
  • Legea nr. 213/1998: art. 6

Nu sunt aplicabile prevederile Legii nr. 10/2001 unui imobil, fostă proprietate a unei persoane fizice de naționalitate și cetățenie germană, imobil preluat ca fond industrial, în baza Legii nr. 182/1946, de către Casa de Administrare și Supraveghere a Bunurilor Inamice, înființată în respectarea prevederilor Convenției de armistițiu intervenită la data de 12 septembrie 1944 între Guvernul Român, pe de o parte, și Guvernele Uniunii Sovietice, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii și, mai apoi, predat statului sovietic în temeiul Decretului lege nr. 182/1946 privitor la predarea activelor germane, trecute în proprietatea Uniunii Republicilor Sovietice în baza hotărârilor Convenției de la Potsdam, iar, ulterior, intrat în proprietatea Statului Român prin cumpărare de la statul sovietic.

(I.C.C.J., secția civilă, decizia nr. 7428 din 5 decembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobil preluat de statul sovietic ca activ german cu titlu de despăgubire de război în baza hotărârilor Convenției de la Potsdam și intrat ulterior în patrimoniul Statului Român, în baza unui titlu valabil, prin cumpărare. Inaplicabilitatea dispozițiilor Legii nr. 10/2001 was last modified: februarie 10th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.