JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobil dobândit printr-un act de adjudecare. Nulitatea procesului-verbal de adjudecare ca urmare a relei-credințe a adjudecatarului

20 apr. 2012
Vizualizari: 98
  • C. civ.: art. 948
  • C. civ.: art. 969
  • Legea nr. 7/1996: art. 34
  • Legea nr. 7/1996: art. 36

Actul de adjudecare, întocmit de către executorul judecătoresc în procedura urmăririi silite imobiliare, este un act autentic prin care se confirmă efectuarea unei vânzări-cumpărări forțate.
Dacă la data întocmirii actului de adjudecare, era notată în cartea funciară și în curs de judecată o acțiune civilă având ca obiect constatarea nulității absolute a două contracte de vânzare-cumpărare succesive privind imobilul litigios, adjudecatarul nu se situează în poziția de subdobânditor de bună-credință, chiar dacă debitorul avea înscris dreptul de proprietate în cartea funciară, operațiune care are efecte de opozabilitate a dreptului respectiv față de terți.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 2710 din 20 aprilie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imobil dobândit printr-un act de adjudecare. Nulitatea procesului-verbal de adjudecare ca urmare a relei-credințe a adjudecatarului was last modified: noiembrie 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.